Wandelroutes

Hieronder vind je enkele wandelroutes, van 1 uur tot 1,5 uur, waar je me nog wel eens kunt tegenkomen.

Leersumse Veld
Dit is waarschijnlijk mijn meest favoriete wandelplek. Je kunt er in de winter – als er tenminste ijs ligt – ook heerlijk schaatsen. In de winter heb ik er eens ‘schaatsende’ PiĆ«montese koeien gezien. De kudde was op zoek naar water en wandelde ineens vanuit het riet zo het ijs op. Een geweldige ervaring! Halverwege de wandelroute vind je een vogeluitkijkpunt waar je even kunt rusten. In het broedseizoen is een deel van de route afgesloten, maar je kunt gemakkelijk van de route afwijken en heerlijk dwalen door het gebied; Leersumse Veld.

Langeduinen Soest
Je kunt deze route op diverse punten starten. De route leidt je rondom een prachtig zandverstuivingsgebied. De route is uitgezet met paaltjes en loopt af en toe een stukje over het fietspad. In dit gebied kom je veel honden tegen; Langeduinen Soest.

De Kaapse Bossen
In de Kaapse Bossen zijn diverse wandelroutes die je ook kunt combineren. Zelf spreek ik vaak af op de parkeerplaats van Theehuis Chalet Helenaheuvel. Het rondje Helenaheuvel kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan uitkijktoren De Kaap. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over de bomen. Je kunt bij helder weer Amersfoort, Utrecht en Amerongen zien liggen. Maar je moet er wel even voor klimmen!; De Kaapse Bossen. Een kopje thee aansluitend aan je wandeling is een aanrader: Theehuis Helenaheuvel.

Den Treek / Henschoten
In dit gebied kun je diverse kanten op. Je kunt wandelen over weidse heide, oude bossen en langs het prachtige Henschotermeer. Voor wandelafspraken spreek ik meestal af bij pannenkoekenhuis Bergzicht. Je kunt hiervandaan oversteken naar Den Treek / Henschoten, maar je kunt ook direct naar boven lopen richting de Pyramide van Austerlitz. Aansluitend aan je wandeling kun je dan nog wat bij Bergzicht gebruiken: Bergzicht.

Wandelroute Hoog en Laag Amerongen
Een mooie (blauwe paaltjes) route van 6 kilometer. Zeer afwisselend met een flinke klim erin. Het hoogste punt ligt op 69 meter. Je wandelt ook langs de Amerongse Bovenpolder met vogelrijke uiterwaarden en een uitkijkplateau met prachtig uitzicht. Bij het beginpunt van de wandeling kun je ook parkeren: Informatiecentrum Tabaksschuur Amerongen. Parkeren bij Sportcomplex De Burgwal in Amerongen.

Tips?
Waar moet ik, als wandelcoach, in midden Nederland zeker een keer gaan wandelen? Ik ontvang graag je tips!; Contact.